Comunicat de Presă: Acord de Colaborare FPTM – FAPT

Comunicat de Presă: Acord de Colaborare FPTM – FAPT

Category : Acasă

COMUNICAT DE PRESĂ

Un nou acord e colaborare va fi semnat între Federaţia de Promovare a Turismului din Moldova şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, chiar în următoarele zile!

Republica Moldova reprezentată de Federaţia de Promovare a Turismului din Moldova va participa la Târgul de Turism al României desfăşurat în perioada 12-15 noiembrie la Bucureşti, în cadrul căruia, Federaţia de Promovare a Turismului din Moldova (FPTM)  și Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) vor semna un acord de cooperarea şi colaborarea cu ţara gazdă, prin care se doreşete pomovarea şi valorificarea capacităților turistice și cultural ale ambelor state.

Prin intermediul acestuia vor fi stabilite contacte şi schimburi de informație, publicații, materiale promoționale, programe şi campanii de promovare comune, infotrip-uri în ambele destinatii, conferinte de presa şi evenimente de promovare comune, campanii de promovare, conferințe, expoziții, ateliere de lucru, editare material de promovare, formare profesională în domeniul turismului, participarea comuna la targurile organizate în diverse orașe ale ambelor state și nu doar. Obiectul acordului va consta în colaborarea și cooperarea în vederea susținerii reciproce a activităților întreprinse de către părțile semnatare, în vederea promovării și valorificării capacităților turistice și culturale ale României si Republicii Moldova.

Declarație: Alex FilipschiPreşedintele Federaţiei de Turism din Moldova, “Este necesară continuarea colaborării şi cooperării în vederea susţinerii reciproce a activităților întreprinse în anul precedent, în vederea promovării și valorificării capacităților turistice și culturale ale Republicii Moldova și României, prin organizarea de programe comune, circuite care să cuprindă destinaţii de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi City Break-uri care să fie facute nu doar la nivel de metropole, ci şi în alte oraşe cu potenţial turistic atât din Romania cât şi din Republica Moldova”.

Pe de cealaltă parte încântată de experinţele anterioare a colabărilor calde şi constructive, Corina Martin, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România declară:

”Da, de 4 ani  dezvoltam evenimente comune prin diverse infotripuri şi ne bucură enorm colaborarea caldă pe care am reuşit să o creăm. Considerăm Republica Moldova o piaţa turistică strategică pentru România, chiar dacă autoritătile centrale care administrează turismul în România au cam neglijat-o. Aşadar, continuam promovarea destinaţiilor românesti conform misiunii pe care noi, asociatiile de promovare turistica din Romania ne-am asumat-o.”