Comunicat de Presă cu privire la desfasurarea  Sarbatorii “Ziua Vinului”

• -

Comunicat de Presă cu privire la desfasurarea  Sarbatorii “Ziua Vinului”

Category : Acasă

Federația de Promovare a Turismului din Moldova se arată îngrijorată de situația creată în urma ședinței de lucru la Ministerul Agriculturii, unde Vinificatorii, adunați au votat împotriva organizării în acest an a Sărbătorii “Ziua Vinului”.

Sărbătoarea a devenit deja o tradiție frumoasă care se desfășoară ani la rînd, iar o astfel de hotărîre ar putea avea consecințe negative atît pentru agențiile de turism și unitățile de cazare din țară care vor avea pierderi mari la acest capitol, dar și pentru imaginea Republicii Moldova pe plan național și internațional care, odată cu anularea acestui eveniment va avea de suferit.

Declarație Alexandru Filipschi – Președintele Federației de Promovare a Turismului din Moldova : ” În urma unei astfel de decizii, problema se pune în miile de turiști care și-au programat vizita în Republica Moldova la Sărbătoarea Vinului, în biletele avia rezervate și procurate, precum și în camerele din structurile de cazare rezervate și achitate”.

Astfel ținând cont de cele menționate, Federația de Promovare a Turismului din Moldova vine cu o cerere către Guvernul Republicii Moldova, și Vinificatori, prin care solicită să se găsească o soluție, pentru ca această sărbătoare să aibă loc indiferent de conjunctură politică și situația în care se află țara noastră momentan.

Promovarea țării și turismul de incoming nu ar trebuie sa aibă de suferit, astfel  Federația de Promovare a Turismului din Moldova, propune o soluție de compromis  în condițiile în care nu se ajunge la un numitor comun pentru a organiza sărbătoarea ”Ziua Vinului” în Piața Marii Adunări Naționale,  prin ÎNCHIDEREA Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, între intersecțiile Strada Ismail și strada Pușkin, astfel încât sărbătoarea să se desfășoare în acest spațiu.

decembrie, 2017
L Ma Mi J V S D